SEO

Backlink Nedir? 6 Maddede Kaliteli Backlink Alımını Öğrenin!

Backlink Nedir: Site dışı SEO çalışmaların en önemli ayağından birisi olan backlink web siteleri arasında verilen bağlantılara denir. Bundan 2-3 sene önce SEO’da başarılı olmak için çok sayıda backlink’e sahip olmamız gerekiyordu. Artık Google’un gelişen algoritması sayesinde seo uzmanı ile birlikte backlink inşası son derece titizlikle yapılması gerekiyor. Eğer site için seo ayarlarını düzgün yaptıysanız, kaliteli içerikler ürettiğinizi düşünüyorsanız, bunun üzerine ilgili backlink çıkışları bulabilirsek o zaman backlinkleme işe yarar hale gelir.

Normalde bizler web sitelerimizin arama motorlarında sıralama kazanması için Backlink alırız. Aslında Backlink’in alınması değil kazanılması gerekir. Ancak Türkiye piyasasında bu çok zor görülmektedir. Hiç kimse sitesinin içerisinde başka bir web sitesine link vermek istememektedir. Bu da bizi başka sitelerden tanıtım yazısı, Backlink paketleri satan firmalara yönelmemize neden olmaktadır.

Backlink Nedir Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor

Backlink Nedir sorumuza cevap bulduğumuza göre ilk belirtmek isterim ki konu, Backlink almak, Backlink oluşturmak çok etik ve etkili bir durum değildir. Yine de sitemize fayda sağlayacağımızı düşündüğümüz yerlerden sitemizin tanıtımını yapmamız gerekmektedir.

Peki, ilk olarak Backlink alırken nelere dikkat etmeliyiz.

  • Dofollow anahtar kelime ile backlink => <a href=”https://www.ferhatburakmaden.com”>Seo Danışmanı</a> Dofollow anahtar kelime alınan linkler.
  • https://www.ferhatburakmaden.com/seo-danismani/ şeklinde verilen URL yine Dofollow olarak verilen linklerdir.
  • Nofollow linkler => <a href=”https://www.ferhatburakmaden.com” rel=”nofollow”>SEO Danışmanı</a> alınan linklere örnek verilebilir.
  • Bazı durumlarda buraya tıkla, bu linkte, tıkla gibi kelimeler üzerinden linkler verebilirsiniz.

Alınan Veya Alınacak Backlink Kalitesini Nasıl Ölçülür

Backlink nedir sorusunun cevabını artık daha iyi biliyoruz. Peki bu backlinkleri alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Backlink’lerin kalitelisi kalitesizi var mı? Elbette var. İşte backlink kalite analizi;

  1. Link veren siteyi inceleyerek diğer sitelere de link verme oranlarını kontrol etmemiz gerekir.
  2. Kontrol edeceğimiz diğer unsur ise gelen bağlantılar bizim sitemiz ile ilgili mi? Yoksa farklı bir içeriğin içerisinden mi bağlantı veriliyor?
  3. Link veren site güncelliğini koruyor mu?
  4. Site diliniz ile aynı dilde Backlinklerin gelmesi çok önemlidir.
  5. Link alacağınız sitelerin herhangi bir ceza alıp almadığını kontrol etmeniz gerekiyor.
  6. Alınan veya verilen linklerin kalıcı olması önemlidir.
  7. Sürekli olarak link değişiminde bulanma yapan sitelerden bağlantıların alınmaması gerekiyor
  8. Link alınan yerlerdeki yazıların özgün olması gerekiyor.
  9. Bir yazının içerisinden aşırı derecede bağlantı yapılmaması gerekmektedir.
  10. Tanıtımlar her zaman manuel olarak yapılması ve kesinlikle linkleme programları gönderimi yapan programları kullanmamanız gerekmektedir.
  11. Genel olarak linklerinizi Nofollow olmasına dikkat edin.
  12. Düşük kaliteli içerik üreten dizin sitelerinden uzak durun.
  13. Footer linklerden gelen bağlantılar bu konu halen bilinmemektedir. Birçok SEO uzmanı zararlı olduğunu ve linklerin engellenmesini söylemektedir. Ancak ilgili siteler ise kullanılabilir.
  14. Yorumların altına atılmış bağlantılardan uzak durun.
  15. Aynı sunucuda bulunan sitelerden birbirine link çıkışı yapmayınız. Google tarafından anlaşıldığında siteniz ceza alır.

Backlink İçin Püf Noktalar

SEO Danışmanı yolunda ilerlemek istiyorsanız sitemize backlink alacağımız zaman biraz zaman ayırarak derinlemesine analiz yapmamız gerekiyor. Eğer biraz bu konuya zaman ayırırsak o zaman kesinlikle başarılı olabiliriz.

  • Sitenizi açar açmaz hemen backlink almaya yönelmeyin. Linklerinizi zamana yayın bir anda gelen bağlantıları Google fark ettiği anda cezalandırma yapabilir. Tabi hemen ceza vermeyecektir. Detaylı bir analizden geçeceksiniz.
  • Link alacağınız sayfanın içerisinde sürekli aynı kelimelere yönelik çalışmalar yapmayınız. O sayfanın içerisinden farklı kelimeler yönelin. Örnek kırmızı kalem, kırmızı tükenmez kalem gibi kelimelere yönelmeniz fayda sağlayacaktır.
  • Sürekli olarak Anahtar kelimeleriniz üzerinden bağlantı kurmaya çalışmayınız. URL olarak da bağlantıları kurmaya çalışınız.
  • Nofollow link almaya çalışın. Eğer backlink alınacak site sizin sitenizin konusu ile alakalı ise o zaman DoFollow linkler almaya çalışın. Faydasını daha iyi görürsünüz.
  • Dizin sitelerine, form sitelerinden sitenizin tanıtımını yapıyorsanız o zaman her bir yazınızı özgün yazın ve kendi sitenize yazar gibi yazılarınızı yazın. Düşük kaliteli bir içerik üreten sayfalardan ayrılmış olursunuz.
  • Alınan linklerin ip adreslerini inceleme yapmamız önemli.

Unutmayın en iyi bağlantı sizin sitenize ziyaretçi getiren bağlantıdır.

 

Kaliteli Backlink Nasıl Alınır Yada Nasıl Ulaşabiliriz

Belki seo hizmeti verenlerin site dışı SEO konusunda en zor olan konulardan biride kaliteli backlink alımı konusudur. Bir daha hatırlatmak yapmak isterim ki bizim linklere ulaşmamız için kaliteli içerik üretmemiz gerekmektedir. Rakiplerimiz ile mücadele ettiğimiz bu ortamda linkleri satın almamız bazı durumlarda işe yaramaktadır.

  • Kendi sektörümüz ile alakalı paravan bloklar oluşturarak kendi sitemize backlink çıkışı yapabiliriz.
  • Oluşturmuş olduğumuz blog siteleri, paravan siteler, firma rehberleri gibi yerlerden birbirinden farklı yazılmış makalelerimiz ile linkler alabiliriz.
  • Rakiplerimizi analiz ederek rakiplerin backlink aldıkları sitelerden alabiliriz.
  • Sosyal medya linkleri oluşturabiliriz.
  • Video sitelerinden backlink çıkışları yapabiliriz.
  • Profil oluşturma yapılarak oluşturulan linkler üretebiliriz.
  • Forum sitelerinden link çıkışları yapabiliriz.
  • Haber sitelerinde linkleme çalışması yapılabilir.

Ahrefs Programı Kullanarak Backlink Analizi Etmek

https://ahrefs.com/ahrefs-top önemli web sitelerin değerine göre sıralanması

Ahrefs Rank değeriniz ne kadar düşükse o kadar başarılısınız demektir.

URL Rating (UR) Url Değerlendirmesi demektir. İç bağlantılarınız ve dış bağlantılarınız gibi değerlere göre analiz edilen bir analizdir. Sıralamalarımız ne kadar iyi olursa o kadar başarılı oluruz.

Domain Rating (DR) : backlink gücü ile hesaplanan veri analizidir. Güçlü backlinleriniz var ise o zaman bu oranınız yüksek olacaktır.

Domains: Yönlendiren sayfaya bağlanan benzersiz yönlendirme alanlarının sayısını gösterir.

External backlinks: Yönlendiren sayfadaki harici linklerin sayısını gösterir.

Gelen Backlinkleri Reddetme

Backlink alırken gösterdiğimiz çabayı aynı zamanda bize backlink veren siteleri analiz etmeye de ayırmamız gerekiyor. Çünkü bazen rakiplerimizin oluşturmuş olduğu kalitesiz sitelerden bize yoğun bir şekilde link çıkışları olduğunu gözlemleriz. Bunların sitemize zarar vermemesi için bu bağlantıları reddetmemiz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki linki kullnabilirsiniz.

hzttps://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main

Ferhat Burak Maden

Selam! Ben Burak, E-Ticaret ve Dijital Pazarlamaya Gönül Vermiş İşini Aşk İle Yapan Aynı Zamanda Bildiklerimi Aktarmaktan Zevk Alan 🏆️SEO | PPC | SMM | Analytics | 🔥 E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Danışmanıyım. Bana Sormak İstediğiniz Herhangi Bir Soru Varsa Lütfen Çekinmeden Yorumlar Bölümüne Yazın. En Kısa Sürede Sorunuzu Yanıtlayacağımdan Emin Olabilirsiniz. Şirketiniz İçin Danışmanlık Almak İstiyorsanız WhatsApp Butonuna Tıklayarak Yada İletişim Bölümünden Form Doldurarak İletişime Geçebilirsiniz. Görüşmek Üzere... 👋

Benzer İçerikler

3 Yorum

  1. Faydalı bilgiler paylaştıguniz için teşekkürler açıklayıcı yazı olmuş emeğinize sağlık teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu